Home Barbati Stil Vestimentar Masculin

Stil Vestimentar Masculin

0
389

haine-costume-la-comanda-barbati

Tipuri de imbracaminte in functie de conformatia corpului la barbati

Cunoasterea propriilor trasaturi ale corpului inseamna un pas inainte catre alegerea unei vestimentatii perfecte. Atunci cand ai reusit sa-ti stabilesti chiar si cu aproximatie tipul de conformatie caruia ii corespunzi, te poti ocupa de alegerea hainelor, fara frica de greseala.

În fiecare dimineata, în faţa oglinzii sau a şifonierului, în gândul fiecăruia dintre noi apare aceeaşi întrebare: Eu cu ce mă îmbrac astăzi?

În ziua de azi, suntem din ce în ce mai preocupaţi de felul în care arătăm sau cum ne îmbracăm. O să trecem în revistă plusurile şi minusurile fiecărei conformaţii în parte pentru a nu ne mai confrunta cu veşnica întrebare.

costume-barbati-la-comandaCe haine trebuie să nu lipsească din garderoba unui bărbat inalt?

Deși, în general, un plus de centimetri in inaltime conferă avantaje în ceea ce priveste moda, oamenii cu o conformaţie înaltă se confruntă cu anumite provocări atunci când vine vorba să-şi aleagă ţinuta.

De respectat:

Culorile deschise adaugă volum unui corp mai îngust. Dacă eşti înalt şi slab, alege culori deschise precum alb, bej, gri deschis şi pasteluri, pentru a da impresia de mai mult volum;

Evita pantalonii de tip skinny;

Poarta un nod de tip Windsor la cravată.

Evită pantofii ascuţiţi, asta dacă nu vrei ca picioarele tale să para mai lungi decât sunt. Optează pentru un pantof cu vârful uşor rotunjit;

Păstrează proporţiile cu ajutorul accesoriilor care îţi întretaie corpul – curele, batiste de buzunar şi cravate cu linii orizonatale în imprimeu;

Îndrazneşte! Combină mai multe culori. O ţinută alcătuită dintr-o singură culoare te va face mult mai slab decât în realitate.

Alege jeanşi cu talie medie dacă eşti mai corpolent. Jeanşii cu talie joasă sunt potriviţi pentru persoanele mai atletice.

Ce trebuie evitat:

Nu cumpăra costume mai mari sau cu umerii proeminenţi.

Nu purta cravate foarte înguste. Ai nevoie de cravate putin mai late, care să nu-ţi lungească, vizual, şi mai mult corpul.

Ce haine trebuie să nu lipsească din garderoba unui bărbat scund?

Tom Cruise, Mel Gibson sau Robert Downey Jr. sunt câteva dintre vedetele pe care le admirăm pe covorul roşu în ceea ce priveşte ţinuta, însă aceştia au un lucru în comun – o statură mică.

Mulţi dintre bărbaţii cu o statură mică nu îţi găsesc cu uşurinţă costumul potrivit, fapt care îi determină să-şi ajusteze costumele, apelând la un croitor.

Există, însă, câteva trucuri de care ar fi bine să ţineţi cont atunci când mergeţi la cumpărături.

De respectat:

Stai drept! O poziţie corectă a corpului, cu spatele drept şi cu capul sus te vor ajuta întotdeauna să pari mai inalt, decât dacă stai cocoşat.

Cumpără costume potrivite înălţimii tale.

Alege întotdeauna pantofi cu o linie subţire, clasică.

Pantalonul trebuie să treacă puţin peste şolduri, astfel încât silueta să pară mai armonioasă.

Nuanţele uni şi culorile închise sunt o alegere înţeleaptă. Elementele decorative sau dungile foarte fine sunt acceptate cu o oarecare discreţie.

Optează pentru dungile verticale. Acestea îţi vor lungi, vizual, trunchiul şi vor subţia silueta.

Încearcă tricouri sau pulovere deschise în V şi renunţă la cele la baza gâtului.

Ce trebuie evitat:

Renunţă la culorile şterse şi la hainele prea largi sau prea mari. Alege doar îmbrăcăminte care îţi vine perfect!

Cravatele şi curelele late sau reverele largi, te vor face să pari şi mai scund.

Renunţă la sacoul la două rânduri de nasturi.

Nu cumpăra tricouri cu imprimeuri încărcate, mari, pentru că fac nota discordantă cu statura ta.

 

Vezi AICI ofertele magazinelor online pentru BARBATI