Acasă Frumusețe Cum să folosești propolisul pentru îngrijirea pielii

Cum să folosești propolisul pentru îngrijirea pielii

1865
0

Cum să folosești propolisul pentru îngrijirea pielii

Astăzi vom vorbi despre unul dintre cele mai sănătoase, eficiente și puternice ingrediente pe care le poți adăuga în rutina ta de frumusețe: PROPOLISUL!Este miraculos atunci când vine vorba de combaterea acneei, prevenirea cicatricilor și îmbunătățirea texturii pielii. Află cum să îl poți utiliza în rutina ta de îngrijire a pielii.

Propolisul de albine este o substanță incredibilă care conține un amestec complex de compuși antiinflamatori, antimicrobieni și antimicotici. Albinele îl folosesc pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice cunoscute pentru a se feri de boli!

De mii de ani, oamenii au descoperit beneficiile și puterea de vindecare din propolis, folosindu-l în tratarea rănilor, a infecțiilor pielii precum și în tratamentul infecțiilor dentare.

Crema de propolis – Beneficii și mod de preparare

Crema de propolis este un produs natural care conține propolis, ceară de albine și ulei de măsline, ingrediente care o fac perfectă în tratamentul mai multor afecțiuni ale pielii.
Această miraculoasă crema, ajută în ameliorarea și vindecarea rănilor, a eczemelor, a psoriazisului și a acneei.

Iată cum se prepară:

Aveți nevoie de 10 ml de tinctură de propolis cu o concentrație de 30% și 10 grame de ceară de albine. Le fierbeți la abur aproximativ 10 minute – până se evaporă alcoolul, apoi adăugați 90 de ml de ulei de măsline. Amestecați până la omogenizare și, la final, goliți conținutul într-un borcan (e important să fie un recipient din sticlă, cu capac).

Contraindicații:

Cele mai întâlnite probleme sunt cele legate de alergii. Înainte de a folosi crema de propolis, trebuie să te asiguri că nu ai alergie la propolis. Dacă știi că ai alergie, spre exemplu, la înțepătură de albină, crema de propolis nu e pentru tine. Poți vorbi și cu medicul tău sau poți face un test acasă pentru a observa reacțiile.
Ai nevoie de tinctură de propolis pentru test. Trebuie doar să aplici o picătură de tinctură pe antebraț și să urmărești reacția pielii în minutele care urmează. Dacă pielea se înroșește, înseamnă că ai alergie și crema de propolis nu îți este indicată.

Articolul precedentDieta Balerina | Slăbești 1 KG în fiecare zi
Articolul următorCum să alegi decorațiunile de perete din metal