Acasă Carti Sub Aceeasi Stea – John Green

Sub Aceeasi Stea – John Green

733
0

Sub aceeași stea este o carte scrisă de John Green, care a fost publicată pentru prima dată în anul 2012. Cartea urmărește povestea lui Hazel Grace Lancaster, o tânără care suferă de cancer la plămâni și care începe să participe la un grup de suport pentru tineri care luptă împotriva acestei boli. În grup, Hazel îl întâlnește pe Augustus Waters, un tânăr care a învins cancerul osos. Cei doi încep o relație și se îndrăgostesc unul de altul, în timp ce luptă cu boala și cu dificultățile care apar în viețile lor.

Cartea începe cu prezentarea lui Hazel, care povestește cum a fost diagnosticată cu cancer la 13 ani și cum a reușit să supraviețuiască datorită unui tratament experimental. Totuși, cancerul a lăsat-o cu probleme de respirație și o dependență de oxigen, ceea ce o face să se simtă ca și cum ar fi o povară pentru părinții ei. La grupul de suport, Hazel îl întâlnește pe Augustus Waters, un tânăr inteligent, amuzant și plin de viață, care a învins cancerul osos.

Cei doi încep să se întâlnească și să își petreacă timpul împreună, în ciuda faptului că Hazel este îngrijorată că îi va face rău lui Augustus, având în vedere că boala ei este incurabilă. În timpul unei discuții despre cărți, Augustus îi împărtășește că el a ales să își amintească doar partea frumoasă a vieții sale, chiar și în fața adversității. Hazel începe să îl admire și să se îndrăgostească de el, iar cei doi încep o relație de dragoste.

Cumpara cartea SUB ACEEASI STEA de AICI>>>

În timp ce Hazel își dorește să meargă în Amsterdam pentru a-l întâlni pe autorul ei preferat, Augustus își dorește să meargă acolo pentru a-și ajuta prietenul cu care a luptat împotriva cancerului osos, Isaac, să treacă peste o despărțire dureroasă. Cei trei călătoresc împreună în Amsterdam, unde Hazel și Augustus se bucură de momente magice împreună și se îndrăgostesc din ce în ce mai mult. Totuși, când ajung acolo, Hazel își dă seama că autorul pe care îl caută nu este ceea ce se aștepta și este dezamăgită.

În timp ce se pregătesc să se întoarcă acasă, Hazel și Augustus află că acest cancer a lui Augustus a recidivat și că boala lui este incurabilă. Augustus îi dezvăluie lui Hazel că el a ales să își amintească doar partea frumoasă a vieții sale, dar acum trebuie să se confrunte cu faptul că viața lui se apropie de sfârșit. Hazel și Augustus încearcă să facă față acestei noi realități și să se sprijine unul pe celălalt.

În cele din urmă, Augustus pierde lupta cu boala și moare, lăsându-i pe Hazel și pe prietenii lor să lupte cu durerea pierderii. Hazel este devastată de moartea lui Augustus, dar încearcă să continue să trăiască în amintirea lui și să își continue viața cu speranță și curaj.

Sub aceeași stea explorează teme precum iubirea, moartea, speranța și moștenirea, aducând în prim plan întrebări despre sensul vieții și modul în care putem face față adversității. Romanul este scris într-un stil frumos și emoționant, cu personaje memorabile și cu o poveste care își va rămâne cu siguranță în mintea și inima cititorilor.

Articolul precedentFluturi Irina Binder
Articolul următorFemeile Iubesc Pantofii