Acasă Copii Papusa Barbie

Papusa Barbie

312
0

 

 

Ruth Handler a inventat-o pe Barbie în 1959 şi a numit-o aşa după fiica sa, care se numea Barbara. Doi ani mai târziu, apare şi partenerul lui Barbie, Ken, numit după fiul inventatoarei. Prima papusa Barbie a costat doar 3 dolari iar rolul ei era acela de a fi un reper pentru moda adolescenţilor. De atunci, pentru Mattel, firma care produce şi are drepturi asupra identităţii lui Barbie, peste 70 de designeri celebri au creat haine şi accesorii, inclusiv casa de modă Dior. Pe rând, Barbie a fost Marylin Monroe, Audrey Hepburn sau prinţesă.

Prima cariera a lui Barbie a fost de manechin de moda adolescent. De-a lungula anilor, Barbie are peste 80 de profesii: dentist, astronaut (in 1965, 1986, 1994), star rock, candidata la presedentie, profesoara, medic veterinar, soldat, cantareata. Barbie care merge la colegiu a fost introdusa in 1964. In 1975 a fost introdusa prima papusa Barbie ca fiind atlet olimpic. In 1985 ea aprimit primul sau computer.
Papusa Barbie a fost introdusa in Europa in 1961. Acum, papusa Barbie este fabricata in mai mult de 140 de tari din lumea intreaga si a reprezentat peste 45 de natiuni diferite. In 1980 au fost introduse primele papusi Barbie negresa si hispanica. In fiecare secunda, 2 papusi Barbie se vand in lume.
Papusa Barbie are 43 de animale de casa: 21 de caini, 12 cai, 3 ponei, 6 pisici, un papagal, un cimpanzeu, un urs panda, o girafa si o zebra.

Vezi mai multe Papusi Barbie >>>

Articolul precedentSfaturi pentru alegerea caruciorului pentru copii
Articolul următorHotul de carti