Acasă Frumusețe Miere de Manuka Beneficii

Miere de Manuka Beneficii

654
0

Miere de Manuka Beneficii

Cu o culoare mai închisă decât mierea obișnuită, mierea de Manuka beneficiază de un „ingredient secret” cunoscut sub denumirea de MGO (sau metilglicoxal). MGO a fost recunoscut in profilul mierii de Manuka datorită proprietăților sale antibacteriene, astfel încât beneficiile potențiale ale mierii de Manuka sunt vaste!

Mierea de Manuka poate fi utilizată în multe moduri, de la ameliorarea durerilor de gât la adăugarea sa în rețete de prajituri delicioase.

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka își ia numele de la locul de unde provine, florile de la tufișul de Manuka, nativ din Noua Zeelandă.

Florile de Manuka înfloresc pe tot parcursul verii din Noua Zeelandă. Albinele culeg nectar de la aceste flori și produc miere de Manuka în stupii lor. Dar ce face mierea de Manuka diferită de mierea obișnuită?

Toată mierea conține peroxid de hidrogen, care are efecte antibacteriene naturale. În mierea obișnuită, aceste efecte se pierd atunci când peroxidul de hidrogen se descompune. Cu toate acestea, în mierea de Manuka, proprietățile antibacteriene rămân mult timp după ce peroxidul de hidrogen a dispărut.

Mierea de Manuka este o miere „monoflorală” obținută din nectarul unei singure flori și își menține proprietățile antibacteriene naturale.

Pe de altă parte, mierea tradițională este în principal „poliflora”, unde nectarul provine din mai multe flori și nu are tendința de a-și menține proprietățile antibacteriene.

Care sunt beneficiile mierii de Manuka?

Cu proprietățile sale puternice, există atât de multe beneficii potențiale pentru sănătate în utilizarea și consumul mierii de Manuka.

De la ameliorarea durerilor în gât la adăugarea de gust și textură în rețete, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre posibilitățile beneficiilor mierii de Manuka pentru dumneavoastră.

Mierea de Manuka este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene

Mierea obișnuită are, de asemenea, o reputație bună în acest domeniu, dar conținutul de MGO al mierii de Manuka o plasează în fruntea jocului. Conținutul de MGO al mierii de Manuka înseamnă că are un efect antibacterian.

Cu cât numărul MGO este mai mare, cu atât este mai mare activitatea antibacteriană / antimicrobiană.

Albinele care frecventează tufișul de Manuka aduc înapoi substanța antibacteriană DHA, care are originea în nectarul florilor de Manuka. Albinele o aduc apoi înapoi în stup și o transformă în miere de Manuka bogată în MGO, pentru ca noi să ne bucurăm de ea!

Calmează durerile în gât

Probabil vi s-a recomandat să beți ceai cald cu miere atunci când aveți dureri în gât. Acest lucru se datorează faptului că mierea face o treabă uimitoare de calmare a acestor dureri. Asociați acest lucru cu proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka și aveți un câștigător!

De fapt, un studiu recent a descoperit că mierea a fost mai eficientă în ameliorarea durerilor de gât și reducerea tusei la copiii mici decât produsele eliberate fără prescripție medicală.

Pur și simplu amestecați două linguri de miere de Manuka cu un pahar cald de apă sau ceai pentru a vă ajuta să vă calmați gâtul.

Susține procesul de vindecare a rănilor

Tradițional, am folosit mierea de Manuka pentru a accelera procesul de vindecare al rănilor.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, cercetările au arătat că mierea de Manuka a fost un tratament eficient pentru încurajarea vindecării rănilor. În plus, cercetările sugerează că mierea de Manuka ajută la protejarea rănii împotriva infecțiilor bacteriene.

Atât de mult încât, în 2015, FDA din SUA a aprobat mierea de Manuka pentru tratamentul rănilor.

Adaugă textură și gust rețetelor fără mult zahăr

Mierea de Manuka are un gust mai puternic decât majoritatea celorlalte varietăți de miere, cu o textură mai groasă, asemănătoare cu melasa. Dar, spre deosebire de mierea obișnuită, mierea de Manuka are un conținut mai scăzut de zahăr.

Prin urmare, mierea de Manuka poate fi o adăugare excelentă ca îndulcitor la prăjituri, băuturi, glazuri, sosuri sau chiar pe pâinea prăjită dimineața.

Susține sănătatea intestinului

Mierea de Manuka este un mare prebiotic!

Prebioticele sunt o sursă de carbohidrați nedigerabili, cunoscuți sub numele de oligozaharide, care sunt excelente pentru intestinul nostru.

Corpul nostru nu poate digera acești carbohidrați, dar bacteriile din intestinele noastre pot. Prin urmare, utilizarea acestor oligozaharide ca si combustibil ajută „bacteriile bune” din sistemul nostru digestiv să prospere.

Ajută la sănătatea orală

Deși este nevoie de mai multe cercetări și dovezi științifice cu privire la modul în care mierea de Manuka poate ajuta la sănătatea orală, unele studii arată că mierea de Manuka poate proteja dinții de acumularea de plăci și de cariile dentare, ajuta la inflamația gingiilor și îmbunătăți igiena orală în general.

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că un mestecat de miere de Manuka a fost mai eficient în reducerea acumulării de plăci decât mestecarea unei gume fără zahăr.

Poate ajuta la tratarea coșurilor și la calmarea pielii

Proprietățile antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante ale mierii de Manuka sunt considerate excelente pentru lupta împotriva coșurilor, calmarea pielii și chiar pentru a face pielea să arate strălucitor.

Proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka și capacitatea sa de a ajuta la tratarea rănilor pot ajuta la combaterea oricăror bacterii dăunătoare de pe pielea dvs. care pot cauza coșuri sau iritații. În plus, proprietățile antiinflamatorii ale mierii de Manuka pot ajuta la reducerea inflamației și la calmarea roșeții.

Mierea de Manuka este foarte hidratantă, deoarece este un umectant natural, așa că este adesea inclusă în produsele de îngrijire a pielii hidratante și uneori ca parte a unui tratament de înfrumusețare.

Cum pot folosi mierea de Manuka?

Mierea de Manuka a fost folosită de secole de triburile antice în alimente și pentru piele

Veți găsi miere de Manuka, sau ulei de miere de Manuka, în multe produse de îngrijire a pielii, rețete și chiar produse de curățare – se pare că mierea de Manuka este un excelent dezinfectant!

Deci, fie că o răspândiți pe pâinea prăjită dimineața, o adăugați la un smoothie sau o folosiți în rutina dvs. de frumusețe – este noua piesă de bază în bucătărie și în rutina de înfrumusețare.

Cum să știu dacă mierea de Manuka este potrivită pentru mine

În timp beneficiile pentru sănătate ale mierii de Manuka sunt remarcabile, există câteva lucruri de luat în considerare dacă doriți să încercați mierea de Manuka în orice fel.

Dacă aveți orice îngrijorări cu privire la faptul dacă mierea de Manuka este potrivită pentru dumneavoastră, discutați întotdeauna cu un medic, deoarece vă vor putea oferi sfaturi suplimentare.

Beneficiile uleiurilor de Manuka

Un ingredient pe care îl puteți observa în multe produse este uleiul de miere de Manuka.

Derivat din mierea de Manuka, uleiul de miere de Manuka este un ulei concentrat de plante care păstrează proprietățile benefice ale mierii de Manuka.

Utilizările uleiului de miere de Manuka sunt vaste, de la calmarea pielii în produsele de îngrijire a pielii, la dezinfectarea suprafețelor în produsele de curățare și chiar fiind utilizat ca deodorant natural.

Forma pură a uleiului de miere de Manuka trebuie diluată cu un alt ulei, precum uleiul de sâmburi de struguri, dacă intenționați să aplicați ulei de miere de Manuka pe pielea dvs. Cu toate acestea, acest lucru ajută la prevenirea oricăror iritații dacă uleiul este prea puternic pentru pielea dvs.

Dar puteți găsi produse care deja au adăugat ulei de miere de Manuka, ceea ce vă permite să beneficiați de toate beneficiile uleiului de Manuka fără nicio problemă.

Beneficiile cremelor cu miere de Manuka

În îngrijirea pielii, mierea de Manuka are atât de multe beneficii.

Dacă doriti creme cu ingrediente hidratante, mierea de Manuka este una dintre cele mai bune opțiuni.

Datorită conținutului său de zahăr, mierea de Manuka este un umectant care atrage și reține umiditatea. În îngrijirea pielii, acest lucru face ca mierea de Manuka să fie o mare adiție la produsele hidratante, precum cremele și serurile.

Cremele cu miere de Manuka conțin adesea o combinație de ingrediente hrănitoare pentru a crea o cremă absorbantă, intensă, bogată care este excelentă pentru calmarea și repararea pielii, adăugând hidratare și o strălucire subtilă și sănătoasă.

Proprietățile de vindecare a rănilor și a proprietatilor antiinflamatorii ale mierii de Manuka sunt, de asemenea, excelente pentru pete si acnee. Creând o barieră protectoare, mierea de Manuka va încuraja vindecarea, va lupta împotriva infecțiilor și va ajuta la reducerea inflamației.

Așadar, dacă doriti o cremă hidratantă, calmantă, cu proprietăți de vindecare, căutați creme cu miere de Manuka la următoarele sesiuni de shopping online.

Articolul precedentCum să Găsești Cele Mai Tari Experiențe în Timpul Următoarei Vacanțe: Ghid pentru Călătorii
Articolul următorCum sa Alegi Cerceii Potriviti in Functie de Forma Fetei